Ο Δημήτριος Ράπτης είναι Γενικός Χειρουργός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ). Έλαβε την εξειδίκευση του στην Μονάδα Χειρουργικής Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ερυθρός Σταυρός”. Αντικείμενο της εκπαίδευσης του ήταν η χειρουργική αποκατάσταση παθήσεων μαστού, θυρεοειδούς και γαστρεντερικού συστήματος.

Το 2017 πραγματοποίησε την εξειδίκευση του στην “Λαπαροσκοπική Χειρουργική του πεπτικού συστήματος” στην Μονάδα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής του ΓΝΑ “Ιπποκράτειο”. Αποτέλεσε μέλος της χειρουργικής ομάδας με αντικείμενο τις πρωτοποριακές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και παθήσεων του οισοφάγου, στομάχου και παχέως εντέρου. Στη συνέχεια, συνέχισε την εκπαίδευση του σε αναγνωρισμένα κέντρα λαπαροσκοπικής χειρουργικής σε Γαλλία και Ελβετία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, με αντικείμενο χειρουργική ανατομία.

Είναι επιμελητής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του 251 Γεν. Νοσοκομείου Αεροπορίας, συνεργάτης του ομίλου Βιοκλινικής και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στα Μελίσσια και Γλυκά Νερά Αττικής.